28. března 2010

Proč kupovat BIO osivo?

Pro své zdraví

Bio osivo bylo získáno z rostlin, které nebyly ošetřeny pesticidy a jinými chemickými prostředky. Je prokázáno, že používání pesticidů má neblahý vliv na naše zdraví.

Pro zdraví našich dětí

Především děti jsou na tyto látky velmi citlivé a jsou oproti dospělým až 4x více vystaveny působení rakovinotvorných pesticidů, které se běžně používají.

Pro zdraví našich zahrad

Ekozahradnictví přispívá k rozmanitosti výsadby, pracuje s plodinami, které podporují užitečný hmyz, recykluje živiny za pomoci žížal, kompostu a zelených hnojiv.

Pro zdraví zemědělců
Podporou pěstování rostlin bez použití pesticidů také pomůžete zlepšit pracovní podmínky mnoha farmářů. Podle studií National Cancer Institute mají farmáři, kteří jsou v kontaktu s herbicidy, až 6x vyšší riziko rakoviny. Především v rozvojových zemích jsou farmáři velmi ohroženi, jelikož používán pesticidů je zde velmi málo kontrolováno.

Pro podporu malých a rodinných farem

Většina producentů bio osiv jsou malé farmy.

Pro lepší chuť

Mnoho kuchařů používá k přípravě pokrmů výhradně biopotraviny. Jejich chuť je výraznější a jsou také výživnější.

Pro kvalitnější půdu

Kvalitní půda je základ celého potravinového řetězce. Ekofarmáři půdu respektují a k její tvorbě a zkvalitňování používají výhradně přírodní prostředky jako je např. kompost nebo vysazování různých druhů plodin.

Pro ochranu vody

Používáním pesticidů dochází k znečišťování podzemních vod a následně zdrojů pitné vody. Ekofarmáři eliminují používání chemických prostředků a tím přispívají k ochraně vodních zdrojů.

Pro zdraví planety

Koupí bio semen podpoříte ekologické zemědělství a boj za zdravější planetu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář.
Zdravá zahrada tým